Om du har bestående värk eller skador kan det vara en fördel att boka naprapat Stockholm för att få smärtlindring och eventuellt bli botad. Innan det inledande besöket får man för det mesta fylla i en hälsodeklaration hos de flesta naprapater i Stockholm. Denna kan du enkelt göra samtidigt som du gör din bokning på nätet, genom den länk som du har fått tillsänt dig till din e-postadress.

Om du inte har tid eller kunskap att fylla i hälsodeklarationen själv går det bra att fylla i den i samband med ditt första besök hos en naprapat i Stockholm. Då måste du dock komma 10 minuter före avtalad tid för att hinna göra detta. Om du måste ändra eller boka om din tid till din naprapat i Stockholm ska detta ske minst ett dygn före avtalad behandlingstid. Annars debiteras du vid uteblivet eller sent besök.

Exempel på behandlingar hos naprapater i Stockholmsområdet.

Man kan genom manipulation, det vill säga en snabb rörelse, förflytta låsningen i leden för att försöka återskapa rörligheten och funktionen i leden. Genom denna behandling normaliserar man nervsystemets information och minskar eventuella muskelspänningar.

Patienten kan få massage via en idrottsmassör. En djupgående massage ger en ökad blodcirkulation samt minskar muskelspänningar och smärtor. En idrottsmassage befrämjar musklernas återhämtning efter ett hårt träningspass, vilket leder till en ökad träningseffekt och prestation. Denna behandling kan dessutom ges i förebyggande syfte för skador i muskler, minska tiden för läkning och ge en ökad uppladdning före tävlingar.

Genom att utöva tryck kan triggerpunkterna och muskulaturens ömma punkter behandlas, så att smärtorna minskar i omfång. En Neuracbehandling omfattas av särskilda övningar som ska återställa det normala rörelsemönstret, vilket i sin tur ger en smärtlindring. Metoden stärker de muskler som har försvagats och ger avlastning på muskler genom att normalisera deras funktioner. Härigenom kan både akuta och kroniska smärtor lindras. Dry Needling är en akupunkturteknik som gör att musklerna slappnar av samt att lokala kramper släpper.